Suoraan sisältöön
Tietoa, ajankohtaisia asioita ja neuvontaa kaikille Jyväskylän nuorille
nuorten.jyvaskyla.fi » Toimintaa nuorille

Maksutonta tekemistä syksylle 2018

Nuorten Jyväskylä on koonnut listan, mitä asioita Jyväskylässä voi tehdä ja harrastaa ilmaiseksi.

Maksutonta tekemistä nuorille (syksy 2018)

Avattuasi listan voit klikata toimintojen esittelytekstejä ja lukea lisätietoja järjestäjän sivuilta.

.....

Toimintaa nuorille

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen lisäksi myös moni muu taho tarjoaa Jyväskylässä tekemistä, toimintaa ja harrastuksia.

Alla on listattuna eri tahoja, joilla on jonkinlaista toimintaa nuorille. Klikkaamalla toimijan nimeä pääset lukemaan lisätietoja heidän omilta nettisivuiltaan.

Toimija HUOM! Mikäli tietosi puuttuvat listalta, voit olla yhteydessä Rita Suhoseen.

.....

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on valtakunnallinen järjestö, joka tarjoaa turvallisten aikuisten seuraa ja tukea nuorille. Jyväskylässä Aseman Lapset ry kohtaa nuoria jalkautumalla heidän ajanviettopaikkoihinsa sekä ylläpitää Walkers-nuorisokahvilaa yhdessä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Järjestö pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan, jotta siitä tulisi nuorten hyvinvointia parantava.

Best Buddies (Kehitysvammaisten tukiliitto)

Best Buddies -vapaaehtoistoiminta yhdistää kehitysvammaisen ja vammattoman nuoren tasa-arvoiseen kaveruuteen. Kavereilla on samanlaisia mielenkiinnon kohteita ja toive uudesta kaverista. Toiminta on ilmaista ja määräaikaista. Best Buddies on mutkatonta yhdessäoloa!

Jelmu ry

Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry järjestää klubikeikkoja Tanssisali Lutakossa. Esiintyjiä on moneen makuun rapista metalliin ja suurin osa tapahtumista on avoimia kaiken ikäisille musiikin ystäville. Lutakon henkilökunta koostuu enimmäkseen vapaaehtoisista ja mukaan vapaaehtoistoimintaan voivat hakeutua kaikki 18 vuotta täyttäneet. Jelmu ry:llä on samassa Lutakon rakennuksessa myös useita bändikämppiä, joissa treenaa niin aloittelevia kuin jo pidemmän uran tehneitä kokoonpanoja.

Jyvälän Setlementti

Jyvälän Setlementti ry on kansalaisjärjestö, jonka toimialoja ovat opintotoiminta, lapsi-, nuoriso -ja perhetyö, kansalaistoiminta, sekä seniori- ja mo-nikulttuurinen työ. Jyvälä hallinnoi erilaisia sosiaalialan hankkeita.

Jyväskylän katulähetys ry - Nuortentalo Katutaso

Jyväskylän NMKY

Jyväskylän NNKY

NNKY on tyttöjen, nuorten naisten ja naisten kansainvälinen kristillinen liike. Järjestämme harrastustoimintaa eri ikäisille: mm. lauluryhmät, nuorten naisten toimintaryhmä Äx-naiset sekä lasten pianotunnit ja muskarit.

Jyväskylän Nuorisoteatterit

Jyväskylän Partiolaiset ry

Jyväskylän Romaninuoret ry

Yhdistyksen tarkoituksena on romaninuorten ja lasten elämänlaadun parantaminen, romanikulttuurin ja suomalaisromani-identiteetin vahvistaminen sekä romanien yhteiskunnallisen aseman ja osallistumisen kohentaminen.

Jyväskylän Seta ry

Jyväskylän SETA ry on Jyväskylän ja sen lähiseudun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten etu – ja virkistysjärjestö. Tarkoituksenamme on parantaa heidän asemaansa ja luoda tapaamismahdollisuuksia. Yhdistys tarjoaa sosiaali- ja koulutuspalveluita, sekä tiedotus- ja virkistystoimintaa.

Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry

Jyväskylän seudun Nuorisoseurassa on sekä omaehtoista toimintaa että harrastusryhmiä kaikenikäisille, musiikkia, tanssia, kokkikerhoa, liikuntaa ja sirkusta - monenmoista. Toiminnalla tavoitellaan yhteisöllisyyttä.

Jyväskylän seurakunta

Seurakunnan yhteydessä nuorilla on mahdollisuus kasvaa kristittyinä ja ottaa vastuuta seurakunnan rakentamisesta. Nuorille on tarjolla erilaisia tapahtumia, leirejä, retkiä ja konsertteja säännöllisen viikkotoiminnan lisäksi.

Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän taidemuseon näyttelyt, taidevessat, museon myöhäisillat Late Nights -tapahtumat, popup-kahvilat, avajaiset ja monet muut tapahtumat ja työpajat on tarkoitettu myös nuorille. Perjantaisin on kaikille ilmainen Avoin paja, jossa voi käydä tekemässä omaa taidettaan ilmaiseksi klo 14–17. Aulassa voi hengailla, tavata kavereita tai lukea taidelehtiä. Näyttelyihin on alle 18-vuotiaille aina vapaa pääsy ja perjantai on ilmainen kaikille.

Jyväskylän työväenyhdistyksen Nuoret Kotkat

JTY:n Nuoret Kotkat on vapaaehtoistyöhön perustuvaa varhaisnuorisotyötä sisältäen säännöllistä ja monipuolista kerhotoimintaa, leiri- ja retkitoi-mintaa, koulutusta, kulttuuri- ja luontotapahtumia, kansainvälistä toimintaa ja etujärjestötoimintaa.

Jyväskylän Vesaiset ry

Jyvässeudun 4H yhdistys

Jyvässeudun 4H:lla on nuorille tarjolla työpaikkoja (esim. kerhonohjaus, kotiapu, lemmikinhoito ja kesätyöt) ja mahdollisuus pienimuotoiseen yritystoimintaan. Lisäksi työelämä- ja yrittäjyyskursseja sekä paljon muuta, tutustu nettisivuihin.

Kansallinen Lastenliitto Järvi-Suomen piiri ry

Kulttuuriklubi Siperia

Kulttuuriklubi Siperia on 13-29-vuotiaiden nuorten luovan harrastustoiminnan paikka, jossa on niin ammattilaisten ohjaamaa vapaa-ajan toi-mintaa, kuin vertaisohjattuja nuorten ryhmiä. Toiminnasta vastaa Kulttuuriyhdistys Väristys ry.

Liikuntalaturi

LiikuntaLaturi on 13-19-vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten oma liikuntatuote. Olet sitten vasta-alkaja, aktiivinen liikunnan harrastaja tai urheilija niin ei muuta kuin tervetuloa innolla mukaan!

MLL Järvi-Suomen piiri

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n vapaaehtoisena toimiminen on toimintaa oman paikkakunnan ja asuinalueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. MLL:n tavoitteena on edistää nuorten kuulemista ja osallisuutta tarjoamalla nuorille mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia vapaaehtoisena muun muassa järjestämällä tukioppilastoimintaa yhteistyössä koulujen kanssa.

Monikulttuurikeskus Gloria

Monikulttuurikeskus Gloria on monikulttuurinen ja avoin paikka kaikille jyväskyläläisille. Glorian nuorisotoimintaa ovat läksykerhot (yhteistyössä Paremmin Yhdessä ry), Nuorten kahvilat, Talent illat, jalkapalloryhmä Graniitissa, pingis harkat, Avartti ryhmä sekä nuorten aloitteista alkavat avoimet ja suljetut ryhmät. Tule mukaan toimintaan ja ehdottamaan mitä sinä haluaisit tehdä! Glorian monikulttuurisessa ympäristössä voit toimia myös vapaaehtoisena mm. kieli-, nuorten- ja perheryhmissä.

Music Against Drugs ry

Music Against Drugs ry on valtakunnallinen ehkäisevän päihdetyön järjestö, joka edistää lasten ja nuorten terveyttä, sosiaalista hyvinvointia, yhdenvertaisuutta sekä osallisuutta yhteiskunnassa.

Nuorten Keski-Suomi ry

Nuorten kyvyt esiin! Nuorten ääni esiin! Nuksu tarjoaa nuorille innostavia tekemisen, oppimisen ja kokemuksen paikkoja. Tunnetuin juttu on Toukofest ja sen yhteydessä järjestettävät Iltabileet. Tapahtuma järjestetään vuosittain Jyväskylän Hippoksella ja se tuotetaan yhdessä nuorten kanssa. Lasten ja nuorten vaikuttamista edistetään myös Lasten Parlamentti -toiminnassa sekä Nuorten Ääni Keski-Suomessa -ryhmän toimintaa tukemalla.

Paremmin Yhdessä ry

Paremmin Yhdessä ry järjestää maahan muuttaneille peruskoululaisille, lukiolaisille, ammattikoululaisille, suomen kielen opiskelijoille sekä heidän vanhemmilleen avoimia läksykerhoja. Kerhoissa voi saada apua kotitehtävien teossa, harjoitella erilaisia kokeita varten tai kehittää suomen kielen taitoa. Lisäksi tarjoamme yksilöohjausta, kesäleiritoimintaa, tukea nuorten itse ideoimiin ryhmiin sekä projekteihin ja mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön. Tervetuloa mukaan!

Taidelaturi

Taidelaturin kautta halutaan taata yhä useammalle peruskoululaiselle taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuus. Toiminta toteutetaan pääasiallisesti kouluilla koulupäivien jälkeen ja se on maksutonta. Taidelaturia organisoi Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja kyseessä on perus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hallituksen kärkihanke.

Tsukiai ry

Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiai on vuonna 2003 perustettu animeen, mangaan ja muuhun japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittynyt yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti Jyväskylän Veturitalleilla pelien, animen tai vain yleisen hengailun merkeissä. Tervetuloa!

Youth Against Drugs

YAD Youth Against Drugs on ehkäisevän huumetyön järjestö, jonka tavoitteena on lisätä tiedostavuutta huumekysymyksissä, tarjota toimintaa ja tukea huumeettomaan elämään. YAD:n vapaaehtoiset ovat nuoria ja nuoria aikuisia.

Huom! Nuorten Jyväskylän nettisivut uudistuvat alkuvuodesta 2019.

Pahoittelemma mahdollisia puutteita tiedoissa. Suosittelemme tällä hetkellä käyttämään ensisijaisesti Nuorten Jyväskylä -mobiilisovellusta (latauslinkit hieman alempana).

Nuorten Jyväskylän ylläpidosta vastaa:

..........

Nuorten Jyväskylä -mobiilisovellus ladattavana nyt!

Play Kauppa

AppStore

..........

Tiedon ja vaikuttamisen paikkoja:

Opintopolku.fi

- tietoa yhteishausta ja opiskelumahdollisuuksista

MielenPolut

- tietoa Keski-Suomen alueen mielenterveyspalveluista

Koppari.fi

- palvelukartta nuorille

Painovirhe.fi

- nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu

Nuortenelama.fi

- tietoa elämästä, laidasta laitaan

Jyväskylän Nuorisovaltuusto

Jyväskylän palautepalvelu

Nuortenideat.fi

- valtakunnallinen nuorten vaikuttamispalvelu

Yhdistystori

- Keski-Suomen yhdistysten rekisteri

Jyväskylä-neuvonta

Info-Gloria

- maahanmuuttajien neuvontapiste

Maailmalle.net

- tietoa nuorten mahdollisuuksista lähteä maailmalle

Rita Suhonen
050 320 5933 (myös WhatsApp)
rita.suhonen(a)jkl.fi

Esa Linna
040 556 8726 (myös WhatsApp)
esa.linna(a)jkl.fi

Instagram
Facebook

Snapchat
Discord

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 • Sivun alkuun