TekstiversioTietoa sivustostaIn English
Suoraan sisältöön
Palaute || Haku:
NuortenLaturi
www.nuortenlaturi.fi » Tietoa arkeen » Työelämä » Kesätyö

Kesätyö

Kesätyö on monelle nuorelle kesänvieton ykkösvaihtoehto. Koulu- ja opiskeluaikana hankittu työkokemus tuleviin työpaikkoihin pyrkiessä on tarpeen ja rahallinenkin hyöty rauhoittaa oloa. Kesätyöstä saadun hyödyn voi usein yhdistää myös opiskeluun. Etukäteen kannattaa ottaa selvää, sattuisiko kesätyö kelpaamaan esim. viralliseksi työharjoitteluksi. Kesää suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, että 3 - 4 lomakuukautta on pitkä aika rahattomaan joutenoloon.
Jos olet aiemmin tehnyt kesätöitä, on entiseltä työnantajalta hyvä kysyä työmahdollisuuksia jo edellisenä syksynä.

Tavallisin ajankohta kesätyön hakemiseen on tammi -helmikuu. Palkkaus kesätyössä on monesti alhaisempi kuin valmistuneilla. Palkkaukseen vaikuttavat myös työn vaativuus, paikkakuntakohtaiset erot ja aikaisempi työkokemus.
Sinun tulevaisuutesi kannalta on tärkeää, että saat tehdä mahdollisimman monipuolisia työtehtäviä. Älä ainakaan itse yritä rajata työnkuvaasi liian kapeaksi. Tietty nöyryys on silti paikallaan: lyhytaikaisessa työsuhteessa ei aina ehdi oppia kaikkea haluamaansa.

Kesätöitä NuortenLaturi-kunnissa

Jyväskylän kaupunki
Jyvässeudun 4H-yhdistyksen kesätyöt
Laukaan kunta
Muuramen kunta
Toivakan kunta
Äänekosken kaupunki

Kesätöitä muualla Suomessa
Keski-Suomen Ysien kesätyötorin sivuilta löydät kesätyönhakuun, peruskoulun yseille 2 viikon pestiä tarjoavien työnantajien yhteystiedot ja yleistietoa Kesätyötorin toiminnasta.

Muiden kuntien kesätyöpaikat löytyvät kätevästi Kuntaliiton sivuilta.

Kesatyo.fi sivusto on tehty kesätyön etsijöiden ja tarjoajien yhteisöksi.
Kesatyo.fi.

Työ- ja elinkeinotoimiston Kesäksi töihin! -sivusto
www.mol.fi/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 • Sivun alkuun